sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lapinloma osa 2, mökkeily

Lauantaina siis vaelluksen jälkeen käytiin karigasniemellä syömässä ja kaupassa ennen mökille suuntaamista. Mökkitie oli aikas lailla kamalassa kunnossa, mutta pienellä vauhdinotolla selvittiin ylös asti. Parkista oli mökille vielä pieni kävely mökille ja saatiin heittää se lenkki pariin kertaan että saatiin kaikki kamat autosta mökille. Sitten alkoikin kamojen levittely ympäriinsä märät kamat kun piti saada kuivumaan. Ja tottakai Sauna piti saada lämpeämään. Mikä sen parempaa kuin päästä saunaan tuommoisen reissun jälkeen. Niin paljon tuli vaelluksen aikana paleltua.

Sunnuntai oli lepopäivä, sen verran käytiin kävelemässä että haettiin kiellatuvalta yksi kätkö ja käytiin siinä kahvilla. Muuten vaan hengailtiin mökillä, Ville paisteli muurikalla meille puoltoista kiloa sentin paksusia pekoniviipaleita joita sitten hyvällä ruokahalulla mutusteltiin kera perunoiden. Jäi siitä vähän seuraavallekin päivälle. Tietysti piti myös saunoa ja sanan jälkeen herkuteltiinkin sitten muurikkalätyillä. Nam!

Maanantaina ajeltiin taas Karigasniemelle kauppaan ja pyörähdeettiinpä sitä Norjan puolellakin yksi kätkö hakemassa. Muuten meni päivä jo tuttuun mökkeilytyyliin, syömisiä, juomisia ja saunomisia ja muutama erä yatzya.

Tiistaina lähdettiin sitten maisemamatkailulle ja geokätkökierrokselle. Karigasniemi-Utsjoki-Nuorgam-Utsjoki-Kaamanen. Parin tunturin huipullakin käytiin, toiselle pääsi autolla ja toiselle piti ihan omin jaloin kavuta ylös. Hienot oli maisemat etenkin Tenon varrella ja Nuorgamissa. Utsjoella käytiin syömässä ja tämä neiti söi elämänsä ensimmäiset kebabit, meinaan porokebabia. Pitihän sitä myös käydä Suomen ja koko EU:n pohjoisimmasta pisteessä ja hakemassa sieltä yksi kätkönenkin. Utsjoella käytiin tekemässä viikon viimeiset ostokset ettei tarvii enää ajella mökkitietä ylös, sillä se alkoi olemaan jo niillä rajoilla että kannattaako siitä enää ajaa jos haluaa pitää auton ehjänä. Ilta meni taas saman kaavan mukaan kuin edelliset, syömistä, juomista ja saunomista. Mitäpä muutakaan.

Keskiviikkona lenkkeiltiin läheisen kukkulan huipulle taas vähän surffailemaan kun ei siellä mökillä oikein ollut kuuluvuuksia, sai kätköt kirjattua ja uutiset luettua. Muuten päivä meni siinä mökillä hengaillen, puita pilkkoen ja herkutelle uusi annos muurikkalättyjä. NAM!

Torstai olikin sitten meidän viimeinen kokonainen mökkeily päivä, vaikka mökki olisikin ollut lauantaihin asti niin päätettiin lähteä jo perjantaina ajelemaan. Päivällä käytiin joella kävelemässä, pääsi koiratkin lutraamaan. Ja illalla saunottiin viimeistä kertaa. Iltanuotiolla saatiin tehdä aikamoinen kokko kun Sisu ehti mökkiviikon aikana levitellä pihan täyteen kaikenlaista keppiä, tikkua ja risua jotka sitten siivottiin ja poltettiin pois.

Perjantai aamu menikin sitten pakkaillen ja siivoillen. Puolenpäivän aikoihin startattiin auto ja lähdettiin ajelemaan kotia kohti. Tosin hieman kiertotietä kun pitihän se taas hieman kätköillä matkalla. Kotiin päin ajeltiin kasitietä sillä siellä oli ja on edelleen paljon valloitettavia kuntia kätköilyn kuntakartalle. Ajettiin niin pitkälle kun Ville jaksoi ajaa, eli Mustasaaren kohdille ja nukuttiin autossa muutama tunti ennen matkan jatkamista. Ei mikään hirmu mukava paikka nukkua nuo auton etupenkit, varsinkin kun takapenkit on niin täys tavaraa ettei saa edes selkänojaa kallistettua juuri ollenkaan.

Lauantaita se oli kyllä jo kun mentiin nukkumaan, mutta pienten unien jälkeen lauantai jatkui samaan tapaan kuin perjantaikin, ajelua kohti Tamperetta ja siinä välissä pieniä jaloittelutuokioita kätköille. Tampereella pieni pysähdys ja sitten kohti kotia ja sohvaa. Illalla kotona päästiin taas rakkaaseen hapettomaan hikikoppiimme, eli taloyhtiön sähkösaunaan. Ei kyllä paljon tehnyt mieli siellä saunoa lapin saunomisten ja paremman saunan jälkeen.

Sellainen oli meidän lapinlomamme. Seuraavaa lomaa odotellessa.
Nämä ja kaikki muut kuvat reissusta löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti