Geokätköily

Niin siis mikä oli?

Geokätköily. Vähän niinkun aarteenetsintää, paitsi että aarre ei ole kultaa ja rikkauksia vaan yleensä muovipurkki jossain kiven kolossa, eikä sitä saa ottaa edes mukaan. Saa vain kurkata sisään ja raapustaa nimen lokivihkoon ja pistää aarteen takas paikoilleen. Geokätköjä ja kätköilijöitä löytyy ympäri maailman, kätköilijät tekevät toisilleen toinen toistaan hienompia (ja surkeempia) kätköjä, pistävät kätkön koordinaatit kätköilysivustolle ja näin muut pääsevät etsimään ja lokkaamaan kätköjä.
Kätköily vie kätköilijöitä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Paikkoihin joihin ei ilman tätä harrastusta edes tulisi mentyä.
Jos homma kiinnostaa niin lukaiseppa tämä "Älä ryhdy geokätköilijäksi" -kätköilyopas.

Kuinka tässä näin kävi?

Marraskuussa 2010 tuli vastaan juttua kätköilystä ja niinpä tutkailin asiaa enemmän, rekisteröidyin kätköilysivustoille ja lähdin etsimään lähimpiä kätköjä.
Ensimmäinen kätköni oli Laakavuori, joka sijaitsi 300 metrin päässä silloisesta kodistani. Kätkö löytyi todella helposti, oikeastaan liiankin helposti sillä edellinen kävijä oli sen ilmeisesti jättänyt liian näkyville. Kätkön omistaja syytti tästä minua, aloittelevaa kätköilijää, joka pisti vain purkin siihen mistä ottikin, ihan niin kuin olin ohjeista lukenut. No nykyään jo osaa työntää ne purkit paremmin jemmaan jos ovat joltain jääneet huonosti.
Ja siitä se sitten lähti, hetkeksi riistäytyi melkein käsistä kun piti joka päivä käydä kätköilemässä. Tämä touhu jatkui 57 päivää, kunne sitten sairastuin, enkä kätkölle kyennyt lähtemään.

Ensimmäisenä kätköilyvuotenani kävin etsimässä aikalailla tasan 400 kätköä. Sen kunniaksi pistin myös liikkeelle yhden matkalaisen ja myöhemmin yhden geokolikon. Myös geokoira Usvan kaulapannasta löytyy seurailtava killutin, Usvakin on aika monella kätköllä ollut mukana.

Nyt on myös yksi oma kätkö piiloitettuna. Se julkaistiin 7.7.2012 klo 14.12 ja ensimmäinen kävijä siellä oli puoli tuntia myöhemmin. Itselle ei kyseistä toteutusta ole tullut vastaan, mutta ilmeisesti sellaisiakin on.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti