sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Repovesi

Nyt se on taas vaellettu, Etelä-Suomen Seropien jokavuotinen kesävaellus. Tällä kertaa kohteena oli Repoveden kansallispuisto ja mukana menossa oli 7 ihmistä ja 8 koiraa joista yksi koira ja yksi ihminen liittyi joukkoon vasta vaelluslenkin jälkeen kodalla joka meille oli varattuna. Mehän olimme mukana tietysti koko lauman voimin. Ville ja pojat pääsi ensimmäistä kertaa seropivaellukselle kuin meille tytöille tämä oli vissiin neljäs kerta. Ja Sisulle tämä oli ensimmäinen näin pitkä lenkki, hyvää harjoitusta tulevaa lapin reissua ajatellen.

Lauantaina matkaa kertyi yhteensä 13km, lähdettiin liikkeelle tervajärven parkkipaikalta, määkijän ja kapiaveden kautta lapinsalmeen, jossa meillä oli pidempi ruokatauko ja pääsimme kokeilemaan koirien kanssa riippusillan ylitystä kun kävimme hakemassa geokätkön sillan toiselta puolelta.

Takaisin autoille kierrettiin sitten kuutinkanavan kautta ja autoille päästyä pojat oli jo ihan sitämieltä että voitais lähteä kotiin. Sinne ne hyppäs auton takakonttiin ja nukahti molemmat samantien kun pysähdyttiin vaihtamaan päiväreput rinkkoihin.
Parkista suunnattiin sitten Lojukosken varauskodalle. Kota oli varattu sitä varten että mukaan voi lähteä myös ne jotka ei omista telttoja ja muita retkeilyvarusteita, mutta eipä sellaisia sitten mukaan tullutkaan, vaan kaikilla oli teltat mukana. Mutta eihän sitä kotaa sopinut jättää käyttämättä niin me yövyimme sitten laumamme kanssa kodassa. Olipa ensimmäinen kerta kun sellaisessa yövyin.

Sunnuntai aamuna olisi leiripaikalta pitänyt kymppiin mennessä lähteä mutta siellä me vielä olimme siihen aikaa aamupalalla ja tavaroita pakkaamassa. Ryhmä vähän hajosi ja jokainen lähti omia aikojaan kodalta autoille, ihan hyvä sillä me poikkesimme matkalla yhdelle kätkölle. Hui! 2 kyytä oli vartioimassa kätkölle vievää "polkua". Onneksi jätettiin koirat kauemmaksi puihin kiinni niin ei tullut koirille kohtaamista kyiden kanssa. Heti kun palailtiin kätköltä takaisin polulle alkoi vesi sade ja viimeiset pari kilometriä menikin sitten sateessa. Autolle päästyä vietiin koirat autoon nukkumaan ja mentiin ite uimaan ja vaihdettiin kuivat vaatteet niin oli mukavampi kätköilykotimatka. Matkalla pysähdyttiin hakemassa 7 purkkia ja kuntakarttaa saatiin taas väritettyä kolmella uudella kunnalla.

Hiano reissu jälleen, näitä voisi harrastaa useamminkin.

Loput reissukuvat löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti