torstai 19. heinäkuuta 2012

Luonnonantimia

Mansikoita, mustikoita ja kanttarelleja.

Ollaan nyt parina iltana käyty mustikka- ja kanttarellimetsällä. Ekana iltana käytiin kiertelemässä aluetta josta jo aikaisemmin käytiin piirakkamarjat keräämässä, mutta ne puskat oli jo joku ehtinyt käydä tyhjentämässä, joten illan saldo oli säälittävät 4dl mustikoita. Eikä kanttarellien kanssa sen paremmin mennyt kun ei tiedetä yhtään kanttarellipaikkoja. Mutta koirat ainakin nautti kun saivat juosta metsässä kaksi tuntia vapaana ja hätyytellä suunnistajia joita metsässä sinkoili edestakas.

Toka ilta oli ainakin mustikoiden osalta parempi. Löydettiin metsästä vielä paikka jossa puskat oli sinisenään mustikoita. Onneksi oti kipon mukaan ku hetken mietin sen kotiin jättämistä. Saatiin pakastimeen parin rasian verran mustikoita lisää. Kanttarellisaalis jäi tälläkin kertaa säälitäväksi, mutta löydettiin sentään muutama paikka jossa oli pikkusia kanttarelleja kasvamassa.

Mansikoillakin ollaan herkuteltu, mutta ne on ostettu vaan mansikkakauppiaalta. Kovasti tekisi kyllä mieli mennä itse poimimaan paaaljon mansikoita. Ainakin pakastin puolilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti